МЕР РІВНОГО ПРИВІТАВ МІСЦЕВИХ ПОЛЯКІВ ІЗ ДНЕМ ПОЛОНІЇ

28 КВІТНЯ 2021

Мер Рівного Олександр Третяк запросив представників польських організацій на зустріч, під час якої привітав їх із Днем Полонії, який у всьому світі відзначають 2 травня, та вручив гостям символічні подарунки.

На зустрічі, яка пройшла 28 квітня, був присутній Генеральний консул РП у Луцьку Славомір Місяк. «Це запрошення і наша зустріч свідчать про прогресивну й сучасну політику української влади відносно своїх сусідів», – таку думку висловив консул, дякуючи Олександру Третяку за запрошення.

Рівне – це місто особливо приязне для поляків, в якому польська національна меншина почувається безпечно, а польські ініціативи завжди приймаються відкрито і отримують підтримку від місцевих органів влади. Такий висновок можна зробити з висловлювань, що прозвучали з вуст учасників зустрічі, під час якої панувала привітна атмосфера.

Для представників польської спільноти та Римо-католицької Церкви в Україні захід став нагодою ближче познайомитися з мером Рівного, який зовсім нещодавно обійняв цю посаду, та обговорити перспективи співпраці.

This post is also available in: Polish

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *